Entries filed under Böcker

Doug Seegers

Posted by Inga-lill on September 30, 2014 Comments

Tillhör ni också dom som har fastnat för den fantastiska Doug Seegers?

Jag hörde honom på radion imorse och då visste jag att dagen skulle bli bra. Han har en sådan fantastisk röst som verkligen talar till mig. Många artister har en fantastisk röst men hans går rakt in i själen. Jag tror att han sjunger så gripande just för hans levnadsöde. Country är på något sätt en klagande musik, tycker jag. Det är män som är borta från hemmet och lever hårda liv. Nu generaliserar jag men country och cowboys hör samman. Doug är verkligen en man som levt ett hårt liv och det är nog därför hans musik känns så äkta. Tänk er en författare som skriver om drogmissbruk men aldrig ens testat en joint. Vissa klarar det bra men de bästa böckerna i den genren kommer att vara skrivna av de som verkligen upplevt drogernas fasanfulla effekter och biverkningar.

Vackert med poesi

Posted by Inga-lill on June 29, 2014 Comments

Jag hatade poesi då jag var ung. Ju äldre jag blir dessto vackrare är de skrivna orden. Jag gråter ofta en skvätt när orden går rakt in i hjärtat på mig.

Kyssande vind av Hjalmar Gullberg tycker jag är så underbart vacker.

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid
du var ju en annans, blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster en vind
sig vid, om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls
i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.

Happy Sally!

Posted by Inga-lill on October 30, 2013 Comments

Det är svårt att läsa böcker när man simmar, sidorna blir så blöta! Men uppe på torra land gillar jag att “sjunka” in i en riktigt fin bok. Bäst är det förstås om boken handlar om vatten och simning. Fiskar är okej. Jag gillar “En världsomsegling under havet” fast de befinner sig på en båt större delen av tiden. Läste precis ut Happy Sally av Sara Stridsberg. Den handlar om Sally Bauer som, liksom jag, var besatt av att simma! Hon var den första skandinaven som simmade över Engelska kanalen, pretty cool. Lästips till alla!