Entries filed under Jag & simningen

Love is in the air

Posted by Inga-lill on May 24, 2017 Comments

Jag är så lycklig! Ni kommer ihåg att jag skrev att jag skulle gå på dejt med den vackre mannen. Det blev en helt fantastisk dejt och vi har träffats en hel del sedan sist jag skrev. Jag får alldeles fullt av fjärilar i magen bara jag tänker på honom. Ihhhh, vad bra det känns. Och ännu bättre blir det. För två veckor sedan frågade han om jag hade något speciellt för mig Kristi himmelfärds-helgen, vilket jag inte hade. Sedan sa han inget mer om det och jag ville inte fråga heller, vi har ju inte träffats så länge menar jag. Men när han var här igår frågade han om jag ville åka med till Dalarna. Imorgon åker vi till Tällberg där vi ska mysa i en hel helg bara han och jag. Kan det bli bättre? Jag är nästan som ett barn på julafton. Det här är så spännande att jag håller på att spricka. Jag lovar att jag ska berätta mer i nästa inlägg men nu måste jag packa och fixa lite. Love is in the air! Todeloo!

hhh

Smärta, fruktansvärd smärta

Posted by Inga-lill on April 20, 2017 Comments

Jag har så ont! Eftersom mamma och syrran var här över påskhelgen blev det ingen simning. I tisdags fick jag äntligen hoppa i vattnet igen och i glädjen missade jag att värma upp ordentligt och efter några simtag skar det som en kniv i axeln. Jag skrek så högt att en badvakt slängde sig i bassängen för att se vad det var med mig. Hon hjälpte mig upp och trodde först att jag hade dragit axeln ur led. Som tur var kunde vi konstatera att så illa var det inte men badvakten tyckte ändå att jag skulle låta en läkare undersöka axeln. Så det var bara att ringa till jobbet, berätta vad som hänt och sedan ringa till läkarstationen. De tog emot mig på en gång men tyvärr fick jag inte träffa min vanliga läkare, han hade semester, utan en hyrläkare. Han konstaterade att jag hade en rejäl muskelbristning i axeln och att den kommer göra ont men läka av sig självt. Jag fick en remiss till en sjukgymnast också för att få hjälp med rehab-övningar. Bara axeln hinner läka ihop så pass att jag kan gå på dejten till helgen, för den vill jag inte på några villkor behöva ställa in.

b

Uppgradering av köket

Posted by Inga-lill on April 17, 2017 Comments

Mamma och syrran har varit här och hälsat på under påsken. Vi ses inte så ofta eftersom de bor i Skåne och jag i Bålsta, så därför är det alltid roligt att få rå om mamma lite extra. Syrran med för den delen. Det roliga är att hur gammal man än blir är man nog aldrig helt vuxen i sina föräldrars ögon. Min mamma gillar att laga mat och är en duktig kock. Tyvärr har inte jag fått de generna vilket uppenbarligen märks i mina kökslådor. Mamma har klagat högljutt över mina usla knivar, billiga stekpannor och brist på skålar hela helgen. Inga-lill, sa hon, hur ska du någonsin kunna få en karl på fall om du inte har utrustning för att laga bra mat. Och sedan skickade hon mig för att googla på alla märken hon kunde komma på inom köksutrustning. Söta mamma, tänkte jag, min plan är att hitta en man som kan laga mat till mig, inte tvärtom. Kommer ni ihåg den där snygge mannen som var här och fixade stoppet i mitt köksavlopp? Det blev stopp igen så han fick komma en ny vända. Jag vågade mig på att fråga om han var upptagen, det var han inte och innan jag hann fråga undrade han om jag ville träffas och ta en fika. Jag har inte berättat för mamma och syrran att jag ska träffa honom nästa helg. Men jag lovar att jag är helt bubblig av förväntan inombords. Får väl beställa lite nya köksprylar medan jag väntar, hihi.

aa

Stopp i avloppet och ha det bra – not!

Posted by Inga-lill on March 22, 2017 Comments

Jag älskar verkligen vatten i alla dess former. Särskilt när det är så mycket vatten att jag kan simma i det. Vad jag däremot inte älskar är äckliga igenkorkade avlopp. Det kan vara helt vidrigt mycket hår, av alla de slag, i duscharna och golvbrunnarna i badhuset. Mer än en gång har jag lätt ulkande gått ut till bassängen. Just för att jag tycker att det är så äckligt ser jag till att hålla rent i golvbrunnarna hemma. Men vad händer då, jo då blir det stopp i köket istället. Jag vill inte ha stopp i något avlopp alls. Det kvittar om det är i en golvbrunn, handfat eller vasken i köket, det är lika äckligt att rensa oavsett. Allra värst med det här stoppet var att jag inte lyckades lösa upp det med hjälp av propprensare (en miljövänlig sådan, inget annat) utan fick ringa till Spoltjänst och be dem komma och hjälpa till. Glädjande nog var killen som kom en riktig snyggning. Jag såg ingen ring på vänsterhanden heller så nu funderar jag på hur jag ska kunna fixa till ett nytt avloppstopp och få hit honom igen… Kanske våga fråga om han är upptagen och om han inte är det prova med en dejt i någon form. Får fundera vidare på det här medan vattnet virvlar ner i mitt numera rensade köksavlopp.

ccc

I drömmar står vatten för förändring

Posted by Inga-lill on February 16, 2017 Comments

Jag funderar fortfarande på det här med att byta jobb. En förändring hade verkligen varit välkommet och om jag bara jobbar halvtid får jag mer tid över till att simma och verkligen göra det där jag vill och mår bra av. Frågan är bara vad det är för intresse mer än simningen som jag ska utveckla. Kanske skulle passa på att utbilda mig till simlärare och ta hand om barngrupper eller grupper för vuxna som inte kan simma, jo det finns ganska många som av olika anledningar inte har lärt sig simma. Jag får fundera vidare på den biten, det löser sig nog.

Tänk att få jobba med det här och omges av så mycket glädje!

Tänk att få jobba med det här och omges av så mycket glädje!

En annan sak som jag har börjat fundera mycket på är det där med försäkringar och då menar jag inte bil-, hem- eller sakförsäkringar utan personförsäkringar. Jag har inte haft en tanke på just personförsäkring innan en väninna började prata om det. Så jag bestämde mig för att googla lite och lära mig mer och hittade företaget Jonsson Wallberg som verkar vara ett bra och seriöst företag. Men det är ju alltid bra med lite fler alternativ så därför undrar jag om ni som följer min blogg har några tips att dela med er av? Har ni tips på bra försäkringsbolag när det kommer till hem- och sakförsäkringar är det precis lika välkommet. Det är viktigt att vara försäkrad.

Sagolika Sarah

Posted by Inga-lill on August 18, 2016 Comments

OS pågår ju ännu, men för min del så känns det som det är slut. Det är ju simningen som jag tittar slaviskt på. Vilken simning fick dessutom. Mina naglar är nedbitna till nagelbanden, rösten är hes och sedan en känsla av att gå på moln. Vilken tjej hon är Sarah Sjöström. Tre medaljer och högst smäller så klart guldet men från är om det ändå kanske inte är silvret som hon gjorde bästa loppet?
ss

Jag har stängt mig inne i huset när OS pågick. Gick något lopp under en konstig tid hade jag väckaren på för att inte missa något. Allt annat kommer i andra hand. Jag går in i en bubbla och glömmer tid och rum när det är stora mästerskap på TV. Ja jag glömde till och med bort att jag hade bokat en tid för stamspolning. Funderade på om det var kringresande Irländare först när det plingade på dörren och de frågade om jag beställt en stamspolning? Själv stod jag med mysbrallor, otvättat hår och en fläckig t-shirt helt nyvaken och fattade inget. Tog säkert fem minuter innan jag kom på att det faktiskt var jag som kontaktat Stamspolning i Stockholm för att rensa rören här hemma i huset. Det blev ett gott skratt till slut åt det hela. Himla trevliga människor som gjorde ett bra jobb så det kan jag rekommendera.

Vansbrosimmet 2016

Posted by Inga-lill on July 10, 2016 Comments

Vilken fantastiskt helg jag har haft. Denna helg har det nämligen varit Vansbrosimningen. Det är sjätte gången jag simmar fast i år hade jag den sämsta tiden. Konstigt för det var perfekta väderförhållanden. Kanske jag börjar att bli gammal. Vansbrosimmet har blivit en riktig klassiker och är en del av “en svensk klassiker”.

Det var riktigt mycket folk i år och det har väl att göra med vädret också. Riktigt skoj var det. När det är så stora tävlingar så blir det lite av en folkfest. Tyvärr så drar ju inte vanliga simtävlingar så mycket folk men detta lopp är fantastsikt roligt. Både simningen och allt som händer runt om.

En riktigt toppenhelg hade jag förutom det lilla missödet att någon idiot bröt sig in i min bil. Hade inget liggande där av direkt värde så tjuven blev nog väldigt besviken. En ny ruta ska jag fixa och sedan ska jag skaffa en ny tändkabel. Det var det enda tjuven tog, min tändkabel och en CD-skiva.
Just tändkabel är ju bra att ha i bilen men visste inte att de var populära som stöldgods. Att man inte kan lämna något utan att långfingriga typer ska vara framme. Det är ju liksom inte meningen att jag ska behöva bära in tändkabeln. Då kommer jag ju att glömma den och när den väl behövs finns den inte i bilen.

Svenska OS-truppen i Simning

Posted by Inga-lill on June 23, 2016 Comments

Så här ser den ut, den svenska OS-truppen i simning!

Sarah Sjöström
Jennie Johansson
Louise Hansson
Sophie Hansson
Michelle Coleman
Ida Marko Varga
Therese Alshammar
Simon Sjödin
Erik Persson
Ida Lindborg
Stina Gardell

Stort av Therese Alshammar att göra sitt SJÄTTE OS.
thg

Som en delfin i kalla vatten

Posted by Inga-lill on January 11, 2016 Comments

Jag avlider! Det är så förbannat kallt. Jag vill inte gå ut överhuvudtaget. Rysskyla, brrrr! De senaste dagarna har jag nog bara varit ute 20 minuter totalt. Det finns roligare saker än att förfrysa tårna så de trillar av. Söka efter resor exempelvis.

Jag är som delfin. Jag älskar vatten, varma vatten! Det finns en anledning till att delfiner inte trivs i Östersjön. Okej någon enstaka sate kanske har irrat sig hit men delfiner syns oftare på sydliga breddgrader.

Det är mycket på jobbet så att resa till Thailand, Mexiko eller andra platser långt bort är inte att tänka på. Jag kan max vara borta i 10 dagar från jobbet. Kanarieörarna däremot ligger på lagomt avstånd. Jag har varit där fyra gånger tidigare och alltid varit nöjd. Dessutom är det enkelt att hitta billiga resor till Kanarieöarna.

Får jag bara sol, god mat och humana priser är jag nöjd. Det är så skönt att resa bort den här tiden på året eftersom våren kommer snabbare då. Jag har spanat in Best Western Hotel Cantur i Las Palmas. Ett lyxhotell men till låg kostnad. Dessutom mitt i staden och nära till havet så man behöver inte slänga ut pengar på taxiresor. Någon som bott där?

Som jag nämnde så har jag varit på Kanarieöarna förut men inte i Las Palmas så det ska verkligen bli intressant. Hoppas bara att jag får ledigt de dagar som jag ansökt om semester. Står inte ut med denna kyla. Jag trivs bäst i temperaturer som ligger närmast den i simhallen. Inte minusgrader med andra ord. Allt under +13 är alldels för kallt för mig.
lp

Ett år till ända

Posted by Inga-lill on December 30, 2015 Comments

Så har du ännu ett år gott till ända. Jag ska iväg på fest ikväll och tänkte därmed passa på att önska er alla ett Gott nytt år!
bade