Stjärnor på nära håll

Posted by on October 1, 2019 Comments

Jag och den älskade mannen i mitt liv var i väg på en liten romantisk långhelg för ett tag sedan. Vi hyrde ett litet hus utanför Valencia. Det är inget stort hus men det har alla bekvämligheter som vi ville ha. En pool är ju ett måste för mig för jag vill kunna simma lite i alla fall. Huset låg avsides vilket gör att det är kolmörkt när solen har gått ner, men i gengäld är stjärnhimlen ett skådespel utan dess like. Det finns inga gatlampor som stör så Vintergatan och alla stjärnbilder syns. Ett mer romantiskt ställe går nog inte att hitta. En kväll låg vi i poolen på varsin luftmadrass och tittade tysta upp mot himlen. Tänk att få se stjärnorna på närmare håll sa jag. Du behöver ett teleskop, svarade mannen i mitt liv och fortsatte, jag ska köpa ett till dig när vi kommer hem. Sedan förstörde han allt genom att välta av mig från madrassen, haha.

Ett litet vitt teleskop
Ett stort svart teleskop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *