Entries filed under Uncategorized

Återförsäljare av simkläder

Posted by on September 17, 2022 Comments

Jag ger ju privatlektioner i simning vilket jag berättat lite om tidigare här på bloggen. Jag har gjort det mest för att det är kul men också för att få in lite extra pengar. Nu har jag också fixat så att jag på prov ska börja sälja tävlingsbaddräkter och simbadmössor för ett känt företag. Jag har inte jättebra koll på hur allt fungerar med det juridiska så jag bad en jurist som kan affärsrätt att titta lite på avtalen och allt såg bra ut. Företaget är också så pass etablerat så jag tror nog att även det här ska gå vägen.

Simmare med badmössa

Ny baddräkt för sommaren 2022

Posted by on May 13, 2022 Comments

Sommaren är snart här och jag har inte köpt någon ny baddräkt inför beach 2022 så det är hög tid för det. Jag har haft så mycket privat att jag inte hunnit tänka på semester och sol ännu men jag kan verkligen tipsa om den här Malmöbyrå om ni behöver hjälp med något juridiskt. Nu är det ju inte så att jag inte HAR någon baddräkt men det är någonting som bara ska inhandlas ny inför varje säsong. Jag använder inte samma baddräkt som jag simmar i som jag bär på stranden. När det gäller baddräkter 2022 så märks allt från klassiska varianter till riktigt snygga med cut out som gör dem mer lika bikinis. Lila som är en stor modefärg 2022 märks även på badmodet men även blått, rosa och gult är helt rätt enligt experterna. De trendiga baddräkterna är ganska högt skurna men men det är faktiskt helt rätt med ett par rejäla bikintrosor också.

En blåvit baddräkt

Fördelar med vinterbad

Posted by on February 15, 2022 Comments

Att simträna i öppet hav vintertid är inte aktuellt för mig men däremot så har jag börjat med vinterbad. Allt fler har upptäckt tjusningen med att bada i kallt vatten. Direkt när man hoppar i blir det som en chock men sedan kommer välbefinnandet och lugnet. Det är viktigt att vara avslappnad och ha kontroll på andningen innan man doppar sig. Det har inte gjorts många studier vad gäller hälsofördelarna med vinterbad men de flesta som har hakat på trenden säger att de blir mindre stressade och att de har mindre ont i musklerna. Läkare avråder dock folk som har hjärtproblem från att bada i alltför kallt vatten. Om du har högt blodtryck bör du konsultera din läkare innan. Själv får jag verkligen en endorfinkick och min energi ligger på en otroligt hög nivå efter badet. Att renovera köket går som en dans trots att jag har fullt upp med allt annat i livet också.

Skog, berg och is på sjö
Kvinna badar i öppet vatten

Simtävlingar våren 2022

Posted by on February 14, 2022 Comments

Det är alltid lika spännande att se var vårens tävlingar kommer att genomföras. Jag är ju inte kvalificerad för alla men jag har vänner som kommer att tävla i flera av de större tävlingarna. Öppna svenska mästerskapen som skulle ha gått av stapeln i Sundsvall i mars har blivit framflyttad till maj. I april är det tävlingar i Palma på Mallorca. Tänk om jag skulle åka ner och titta och kombinera det med en välbehövlig semester. Det var länge sedan jag reste någonstans och de skulle vara så härligt att hitta små badvikar där jag kan simma alldeles ensam. Det är mycket som händer i mitt liv just nu. Bland annat har min köksrenovering dragit ut på tiden. Jag började redan förra sommaren på den och det är mest ekonomin som har bidragit till att det har tagit tid. Nu har jag dock funnit en betallösning som funkar bra för mig så nu är det full fart igen.

En liten badvik

Sarah Sjöström tar OS-silver

Posted by on August 1, 2021 Comments

Jag har inte kollat så mycket på sommar-OS i år. I vanliga fall brukar jag sitta som spikad men det fina vädret och tidsskillnaden har gjort att jag enbart sett simningen. Dessutom har jag tagit ett lån hos zensum.se för att kunna bygga en friggebod ute vid stugan så jag kan ha övernattande gäster. Höjdpunkten under sommar-OS var såklart att Sarah Sjöström lyckades att ta OS-silver. Jag grät av lycka över den prestationen eftersom den är fantastisk med tanke på hennes skadeläge. Hon har opererat armbågen och det var osäkert om hon ens skulle vara med i OS-truppen. Hon är verkligen en superkvinna för det har inte ens gått 200 dagar sedan operationen och hon slår i stort sett alla i världseliten, utom Emma McKeon från Australien som knep guldet. Jag läste att Sarah Sjöström själv rankade silvret väldigt högt i hennes medaljsamling och det gör hon rätt i.

Äntligen körkort på vattenskoter

Posted by on June 29, 2021 Comments

Jag får mitt kök renoverat så jag bor i stugan och simmar därför utomhus och inte i simhallen. För varje år som går ökar antalet vattenskotrar och många gånger buskör de så jag är rädd att bli överkörd. Därför tycker jag att det är mycket glädjande att det från och med nästa år blir krav på att ha förarbevis för att få köra vattenskoter. Jag har alltid älskat att simma utomhus så jag hoppas att litet av lugnet ska återkomma och att det ska kännas säkert att simma igen. Jag förstår såklart att vattenskotrar inte kommer att försvinna helt men bara buset försvinner är jag nöjd.

Man på vattenskoter

Fördelarna med att simma

Posted by on January 31, 2021 Comments

Jag och en barndomsvän träffades häromdagen för en vinkväll. Jag försökte övertala henne att följa med mig till simhallen någon dag framöver och passade på att berätta att det finns massvis med positiva effekter av att simma. Till slut gav hon med sig så hon ska faktiskt följa med någon dag, och för er som inte vet så ska jag berätta vad det finns för fördelar med simning. Simning är en skonsam träning för dina muskler, ditt skelett och dina leder. Istället för att gå ut och springa eller cykla för att öka konditionen så kan du simma, eftersom det är lika effektivt. Det är också en aktivitet som aktiverar hela din kroppen samtidigt. För er som är aktiva och gillar att träna måste jag tipsa om Self Omelette protein. Det är ett proteinpulver som används för att göra omeletter på. Det innehåller varken kolhydrater, fett, gluten eller laktos och det är bara att tillsätta vatten med pulvret då du tillagar omeletten. Jag brukar även tillsätta svamp eller skinka för att göra den matigare eftersom jag ofta äter den som lunch då jag har bråttom.

Kvinna som simmar i en simbassäng

Inomhussäsongen är igång

Posted by on September 15, 2020 Comments

Nu har verkligen hösten kommit och med det så har inomhussäsongen dragit igång. Jag saknar att kunna träna simning ute för det blir på ett annat sätt med mer motstånd och en helt annan naturupplevelse. Å andra sidan är det riktigt gott att kunna njuta en stund i bastun efter ett långt träningspass i simhallen. I veckan som gick har jag införskaffat en rollarball vilket är en riktigt fin penna. Jag har ett nytt viktigt kontrakt som ska signeras och som betyder mycket för mig. Får berätta mer sen när det väl är påskrivet men ett viktigt kontrakt kräver en penna av hög klass. Förutom mitt spännande avtal så är det fullt upp med träning samt privatlektionerna som jag ger. Just nu känns det nästan som jag tillbringar mer tid i simhallen än hemma! Att ge lektioner innebär extra träning för mig med så nu är jag i min livs bästa form.

Silvrig penna mot rosa bakgrund
Simmande man med vit badmössa

Privatlektionerna är igång

Posted by on August 12, 2020 Comments

Det har hänt en del sen sist! Nu är mitt företag igång och jag har börjat med privatlektioner för personer som vill förbättra sin simteknik. Jag kör bara lektioner för vuxna och många av de som tar lektioner hos mig tränar för triathlon. De är verkligen motiverade och det gör att lektionerna blir väldigt roliga. Jag insåg att nu när jag har en firma och sparar information om företaget och kunder på min dator så behöver jag ny säkerhetsprogramvara. Det blev en av de första investeringarna till företaget. Annars har det inte varit så stora kostnader eftersom alla lektioner varit utomhus under sommaren.

Man med grön badmössa i en sjö

Träna simning under Covid-19

Posted by on May 28, 2020 Comments

I våras så var jag rädd att simhallen skulle stänga på grund av Covid-19 men så blev det inte och jag har kunnat fortsätta med min träning. En fördel har varit att eftersom flera väljer att stanna hemma så har det varit mindre folk än vanligt i simhallen. Det har gjort att det har gått extra bra med träningen och jag har ofta haft en bana för mig själv. För min del har träningen blivit enklare i dessa tider och jag har sluppit trängsel. Jag har börjat fundera på att öppna ett eget företag som jag kan ha vid sidan om mitt vanliga jobb. Jag tänkte ge privatlektioner i simning men också sälja mina favorit tillbehör. Just nu går jag företagsskolan hos Adacta law. Det är verkligen lärorikt och mycket nyttig information för alla som funderar på att starta ett nytt företag.

Egen bana i simbassängen